020-4414944

5 tips over loondoorbetaling en re-integratie bij ziek horecapersoneel

07-02-2020

5 tips over loondoorbetaling en re-integratie bij ziek horecapersoneel

Een goede werkgever zorgt voor zijn personeel. Dat is niks nieuws. Maar hoe zit het wanneer een medewerker langdurig ziek wordt? Een vervelende situatie voor beide partijen. Als werkgever ben je verplicht om loon maximaal twee jaar (70%) door te betalen en je in te spannen voor re-integratie. Om je te ontzorgen is loonbetaling en re-integratie bij ziekte vanaf 2020 makkelijker en duidelijker geworden. Fijn! Wij geven je graag vijf tips om je alvast voor te bereiden. Al hopen wij natuurlijk niet dat het jou als horecaondernemer overkomt.

1. Verdiep je in loondoorbetaling en re-integratie vóórdat iemand ziek is

Veel (kleine) werkgevers hebben moeite met het doorbetalen van loon aan zieke werknemers. Om te voorkomen dat je in problemen komt, is het verstandig je te verdiepen in doorbetaling van loon en re-integratie vóórdat iemand ziek is. Dan heb je in ieder geval alvast je zaken op orde als een medewerker langdurig uitvalt.

2. Contact houden met de zieke werknemer

Het is erg belangrijk tijdens het verzuim contact te houden met de medewerker. Werkgevers en zieke werknemers zijn in de eerste twee ziektejaren namelijk samen verantwoordelijk voor de re-integratie van de werknemer. Zorg voor de totstandkoming van een Plan van Aanpak en ga minimaal om de 6 weken met elkaar in gesprek gaan om te praten over de voortgang van de re-integratie.

3. Weet wat je kunt verzekeren

Veel ondernemers weten dat zij financiële kosten voor loondoorbetaling bij ziekte kunnen verzekeren en doen dat ook. Maar wist je dat dat je ook andere zaken kunt meeverzekeren? Bekijk in de keuzekaart van Misset Horeca de verschillende mogelijkheden om je voor te bereiden op een zieke werknemer, weeg de voor- en nadelen af en maak de keuze die het beste past bij jouw situatie.

4. Bespreek met andere horecaondernemers

Nog nooit te maken gehad met langdurig zieke medewerkers? Houden zo, zouden wij zeggen. Ga met anderen in gesprek die er wél ervaring mee hebben. Aan de hand van hun ervaringen is het makkelijker een keuze te maken die bij jouw onderneming past.

5. Ga in gesprek met je financieel adviseur

Het kan slim zijn de verschillende scenario’s vanuit een financieel oogpunt te bekijken. Je financieel adviseur kan je vast helpen om inzichtelijk te maken wat de gevolgen zijn wanneer een medewerker langdurig ziek wordt. En hoe jij je jouw bedrijf daar het beste op kan voorbereiden.

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

>>>5 tips over loondoorbetaling en re-integratie b...

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen