020-4414944

Blogs en actualiteiten

Horeca- en recreatiesector lijdt onder coronaregels

Horeca- en recreatiesector lijdt onder coronaregels

Het toepassen van de anderhalve meter afstand beperkt ondernemers in de horecasector. Hierdoor staat de rentabiliteit van horecabedrijven zwaar onder druk. De Nederlandse vrijet...

Lees meer

Loondoorbetaling en vakantiedagen in coronatijden

Loondoorbetaling en vakantiedagen in coronatijden

Vanaf 15 juni 2020 kunnen we weer op vakantie in een groot aantal landen binnen de EU. Het reisadvies is voor veel landen van oranje naar geel veranderd. Geel betekent dat er ge...

Lees meer

Eén maand na heropening, hoe gaat het?

Eén maand na heropening, hoe gaat het?

Maandag 1 juni om 12:00 openden de eet - en drinkgelegenheden in Nederland weer hun deuren. Veel ondernemers waren al weken bezig met het maken van plannen hoe ze de 1,5 meter k...

Lees meer

Pinnen en fooi, hoe zit dat nou precies?

Pinnen en fooi, hoe zit dat nou precies?

"Oh, rond het maar af op honderdvijftig euro... Kan ik pinnen?"  In de horeca is het gebruikelijk dat gasten fooi geven. Een fooi is een extra betaling als beloning voor de kwal...

Lees meer

Corona updates: Belangrijke informatie voor de horecabranche

Corona updates: Belangrijke informatie voor de horecabranche

Het einde van de coronacrisis is voorlopig nog niet in zicht. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en proberen je zo veel mogelijk op de hoogte te houden in deze blog.

Lees meer

Horeca krijgt zware klappen door coronavirus

Horeca krijgt zware klappen door coronavirus

De horeca en hotels krijgen harde klappen door het coronavirus. Vrijwel alle zakelijke bijeenkomsten en feesten voor grote groepen worden afgezegd. Bij hotels regent het annuler...

Lees meer

Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder

Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder

De horecamarkt is vandaag de dag een constant veranderende markt. Daarin dien je als ondernemer mee te bewegen. Zo houden we ons al lang niet meer alleen bezig met het bedienen...

Lees meer

Zo maak je een goede menukaart

Zo maak je een goede menukaart

De ideale menukaart is lastig te definiëren. Iedere horecaondernemer moet zijn of haar eigen keuzes maken. Een goede menukaart maken begint bij het nadenken over het design en d...

Lees meer

5 tips over loondoorbetaling en re-integratie bij ziek horecapersoneel

5 tips over loondoorbetaling en re-integratie bij ziek horecapersoneel

Een goede werkgever zorgt voor zijn personeel. Dat is niks nieuws. Maar hoe zit het wanneer een medewerker langdurig ziek wordt? Een vervelende situatie voor beide partijen. Als...

Lees meer

Horecatrends: Ben jij klaar voor 2020?

Horecatrends: Ben jij klaar voor 2020?

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe trends voor de horeca. PFC Horeca heeft de belangrijkste trends voor jou op een rijtje gezet.

Lees meer

Nieuwe cao horeca 2020 is ingegaan

Nieuwe cao horeca 2020 is ingegaan

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar vorig jaar hebben KHN, CNV en FNV een nieuwe cao voor de horeca gesloten met een looptijd van een jaar. Wij hebben de belangrijkste o...

Lees meer

Wat houdt de werkkostenregeling (WKR) in?

Wat houdt de werkkostenregeling (WKR) in?

Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht voor alle werkgevers. De werkkostenregeling is van toepassing op alles wat je aan je werknemers vergoedt, verstrekt...

Lees meer
1 2 3

>>Blogs en actualiteiten

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen