020-4414944

Blogs en actualiteiten

Meer NOW subsidie? Meer controle!

Meer NOW subsidie? Meer controle!

Om te controleren of er geen fraude is gepleegd met de NOW-maatregel die voorziet in loonsubsidie in het eerste noodpakket van het kabinet, is een speciaal accountantsprotocol o...

Lees meer

Negen maanden verlenging voor NOW-regeling

Negen maanden verlenging voor NOW-regeling

De NOW, de regeling voor loonkostensubsidie, wordt vanaf 1 oktober met drie keer drie maanden verlengd. Met de verlenging van de NOW steunt het kabinet voor langere periode bedr...

Lees meer

Overheid hoeft coronabeleid horeca niet te versoepelen

Overheid hoeft coronabeleid horeca niet te versoepelen

De Nederlandse staat hoeft de coronamaatregelen in de horeca niet te versoepelen. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat brancheorganisatie Koninklijke Horeca...

Lees meer

Besmettingen in horeca gedaald naar 2,9 procent

Besmettingen in horeca gedaald naar 2,9 procent

Het percentage besmettingen in de horeca is gedaald van 3,7 procent (van 4 mei tot en met 11 augustus), naar 2,9 procent (van 11 tot en met 18 augustus). Mark Rutte zei dinsdaga...

Lees meer

Horeca- en recreatiesector lijdt onder coronaregels

Horeca- en recreatiesector lijdt onder coronaregels

Het toepassen van de anderhalve meter afstand beperkt ondernemers in de horecasector. Hierdoor staat de rentabiliteit van horecabedrijven zwaar onder druk. De Nederlandse vrijet...

Lees meer

Loondoorbetaling en vakantiedagen in coronatijden

Loondoorbetaling en vakantiedagen in coronatijden

Vanaf 15 juni 2020 kunnen we weer op vakantie in een groot aantal landen binnen de EU. Het reisadvies is voor veel landen van oranje naar geel veranderd. Geel betekent dat er ge...

Lees meer

Eén maand na heropening, hoe gaat het?

Eén maand na heropening, hoe gaat het?

Maandag 1 juni om 12:00 openden de eet - en drinkgelegenheden in Nederland weer hun deuren. Veel ondernemers waren al weken bezig met het maken van plannen hoe ze de 1,5 meter k...

Lees meer

Pinnen en fooi, hoe zit dat nou precies?

Pinnen en fooi, hoe zit dat nou precies?

"Oh, rond het maar af op honderdvijftig euro... Kan ik pinnen?"  In de horeca is het gebruikelijk dat gasten fooi geven. Een fooi is een extra betaling als beloning voor de kwal...

Lees meer

Corona updates: Belangrijke informatie voor de horecabranche

Corona updates: Belangrijke informatie voor de horecabranche

Het einde van de coronacrisis is voorlopig nog niet in zicht. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en proberen je zo veel mogelijk op de hoogte te houden in deze blog.

Lees meer

Horeca krijgt zware klappen door coronavirus

Horeca krijgt zware klappen door coronavirus

De horeca en hotels krijgen harde klappen door het coronavirus. Vrijwel alle zakelijke bijeenkomsten en feesten voor grote groepen worden afgezegd. Bij hotels regent het annuler...

Lees meer

Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder

Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder

De horecamarkt is vandaag de dag een constant veranderende markt. Daarin dien je als ondernemer mee te bewegen. Zo houden we ons al lang niet meer alleen bezig met het bedienen...

Lees meer

Zo maak je een goede menukaart

Zo maak je een goede menukaart

De ideale menukaart is lastig te definiëren. Iedere horecaondernemer moet zijn of haar eigen keuzes maken. Een goede menukaart maken begint bij het nadenken over het design en d...

Lees meer
1 2 3 4

>>Blogs en actualiteiten

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen