6 tips om een (winstgevend) assortiment samen te stellen
01-03-2016
Weet jij als horecaondernemer wat wel en niet goed loopt? Wat is een populair gerecht en wat drinken jouw gasten het liefst? Heb je weleens gerechten op voorraad die bijna nooit gekozen worden? Menu-engineering is een methode waarbij je inzicht krijgt in de relatie tussen jouw assortiment, je verkoop en de brutowinstmarge per artikel.
Het kan behoorlijk lastig zijn het juiste assortiment samen te stellen. Je moet weten waar je gasten van houden, wat de keuken aan kan en welke mogelijkheden de bar heeft. Zes tips:
- Kijk naar de trends van dit moment.
- Inventariseer wat de wensen zijn van je gasten.
- Ga na op welke producten je winst maakt.
- Breng in kaart welke verplichtingen je bent aangegaan met derden zoals leveranciers.
- Ga eens bij de concurrent kijken en zorg dat je voldoende onderscheidend bent.
- Zorg dat je goed op de hoogte bent van de wettelijke eisen.
PFC Horeca heeft de beschikking over menu-engineers die graag met jou zoeken naar de juiste balans. Bekijk onze mogelijkheden. Of maak direct een afspraak.
Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.