8 Belangrijke horecatrends voor 2017
16-05-2017
Als ondernemer hoeven we je niet meer te vertellen hoe belangrijk het is om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Trends beïnvloeden namelijk de maatschappij en de consument is er meer dan gek op. PFC Horeca geeft je graag een overzicht met de horecatrends voor het aankomende jaar waar jij als horecaondernemer op in kunt spelen.
Deze trend is de gezonde versie van fast food en overgewaaid vanuit de VS. Snel een vers bereide én gezonde maaltijd waar mensen voor in de rij staan en zelf ophalen. De nadruk ligt vooral op de betere kwaliteit van het voedsel en een meer uitnodigend interieur dan bij de bekende fast food ketens.
Chefs combineren verschillende ingrediënten, smaken en kooktechnieken van over de hele wereld en creëren hiermee moderne gerechten met onverwachtse effecten. Zo komen bijvoorbeeld Aziatische stijlen terug in de Mexicaanse burritos en zijn Europese ingrediënten het hoofdingrediënt in dim sum.
Op het bord moeten de groentes centraal komen te staan. Een bord met veel lokale producten scoort hoog. Hoofdgerechten zonder vlees, maar met gezonde superfoods komen we steeds vaker tegen. Het motto is: gezond en lekker.
Al een paar jaar eten we niet meer alleen op de vaste tijden, maar hebben we meerdere eetmomenten en dan veelal onderweg. Het grab-en-go concept is nog steeds iets om rekening mee te houden omdat het goed aansluit bij onze gehaaste leefstijl. Vooral hapklare snacks en fingerfood dat goed gedeeld kan worden, blijven populair.
Ook in de dranken is er sprake van een trend. Aan de bar bestellen we graag bittere bieren, zure IPA’s (Indian Pale Ale) en de klassieker Gin Tonic in allerlei verschillende vormen met bijpassende garnituur.
Met de opkomst van restaurant bezorgdiensten als Deliveroo en Foodora wordt het voor de consument steeds makkelijker om thuis de beleving van het uiteten gaan te creëren. Het concept “dining in” wordt steeds populairder omdat we allemaal gezonder willen eten en de pizzabezorger op de scooter hier niet altijd even goed bij past.
Szechuanpeper uit de bergen van Nepal en Ras el Hanout uit het noorden van Algerije; sommige mensen ergeren zich eraan, maar stiekem zijn we er gek op. Nog steeds merken we een groeiende aandacht voor de oorsprong van ingrediënten. Het draait allemaal om puur en men wil weten waar alles op het bord vandaan komt.
8. Integraties
Horecaondernemers gaan steeds vaker gebruik maken van integraties, zodat zoveel mogelijk gekoppeld kan worden. Van kassasystemen, reserveringssystemen en personeelsplanning naar alles wat achter de schermen gebeurt: boekhoudpakketten en loonadministratie. Ondernemers zijn op zoek naar laagdrempelige contracten waarvoor geen enorme eenmalige investering nodig is.
Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.