020-4414944

Doe slim belastingaangifte met behulp van de volgende tips

21-03-2017

Doe slim belastingaangifte met behulp van de volgende tips

Bij ondernemen hoort omzet en bij omzet hoort omzetbelasting, ook wel bekend als btw. Hier moet je maandelijks, per kwartaal of per jaar aangifte van doen bij de Belastingdienst. Bij het doen van omzetbelasting aangifte zijn er paar geldende wet- en regelgevingen waar je rekening mee moet houden. Met deze tips van PFC Horeca ben je minder tijd kwijt en doe je jezelf fiscaal niet te kort.

1. Wees op tijd

Deze tip klinkt vanzelfsprekend, maar toch zien wij het nog vaak fout gaan. Zorg dat je vóór de laatste dag van de maand je btw-aangifte en je btw betaling hebt gedaan. Te laat indienen of betalen kan een boete tot gevolg hebben. Houd goed rekening met weekenden en feestdagen, want er vinden die dagen geen transacties bij de banken plaats. Download de Btw-Alert app van de Belastingdienst die je helpt met herinneren en ondersteuning biedt bij allerlei praktische zaken.

2. Check de factuureisen

Al je facturen (verstuurd en ontvangen) moeten volledig zijn. Er zijn verplichte basisgegevens die op een factuur moeten staan:

 • Volledige naam en die van de afnemer
 • Volledige adres en dat van de afnemer
 • Je eigen btw-nummer
 • Jouw KvK-nummer
 • Factuurdatum waarop de factuur is gemaakt
 • Uniek, opvolgend factuurnummer
 • Omschrijving van goederen en diensten die je hebt geleverd
 • Het aantal geleverde goederen en diensten
 • Leverdatum van de goederen en diensten, of de datum van een vooruitbetaling
 • Het bedrag dat je in rekening brengt, exclusief btw
 • Het btw-tarief dat je in rekening brengt
 • Het te betalen btw-bedrag

3. Kleineondernemingsregeling (KOR)

Moet jij in een jaar minder dan € 1.883 btw betalen? In dat geval kun je in aanmerking komen voor de kleineondernemingsregeling en betaal je minder of zelfs helemaal geen btw. Maak jij gebruik van de kleineondernemingsregeling, dan moet je wel gewoon je btw-aangifte doen. Ook als je geen btw hoeft te betalen.

4. Gebruik de factuurdatum

Het kan best lastig zijn om te bepalen welke factuur binnen welk termijn valt. Houd de datum aan waarop de factuur verstuurd is. Ook al is de factuur (nog) niet betaald, je moet de btw afdragen. Let daarnaast op dat je alleen de aangifte doet over het tijdvak. Het eerste kwartaal loopt van januari tot en met maart, maar voor eind april moet je de aangifte hebben gedaan. Maak dan niet de fout door de gegevens van april ook mee te verwerken.

5. Uitbesteden aan een administratiekantoor

Als horecaondernemer heb je niet altijd genoeg tijd voor je boekhouding. Behalve de tijd die je ermee bespaart, is er nog een voordeel aan het uitbesteden van je boekhouding. Een boekhouder is namelijk altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelen en gewijzigde wetgevingen, waardoor jij je niet elke keer hoeft te verdiepen in de regels en kleine lettertjes.

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

>>>Doe slim belastingaangifte met behulp van de vo...

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen