020-4414944

Een mixdrankje aanslaan? Zo doe je dat!

14-11-2017

Een mixdrankje aanslaan? Zo doe je dat!

Als horecaondernemer hoeven we je niet meer te vertellen dat je over alcoholhoudende dranken inmiddels 21% btw betaalt. Maar hoe zit dit nou precies wanneer een gast een mixdrankje bestelt? Bij PFC Horeca komen we er vaak genoeg achter dat ondernemers onnodig te veel btw betalen. De klassieke Baco bestaat bijvoorbeeld uit rum (Bacardi) en cola, maar hoe sla je dit aan op je kassa?

Mixdranken zijn dranken waarbij alcoholhoudende dranken met alcoholvrije dranken gemengd worden. Verkoop jij beide dranken ook apart aan en gebruik je de som van de prijzen als uiteindelijke verkoopprijs van de mixdrank? Dan is het mogelijk om de dranken apart aan te slaan. Op deze manier breng je 21% btw in rekening voor de alcoholhoudende drank en 9% btw voor de alcoholvrije drank. Gebruik jij niet de som van beide dranken als verkoopprijs, dan geldt het 21%-tarief voor de gehele mixdrank, tenzij de mixdrank 1,2% of minder alcohol bevat.

Deze wetgeving geldt niet alleen voor koude mixdranken, maar ook voor warme mixdranken. Een voorbeeld hiervan is de welbekende Irish Coffee na afloop van het diner. Bekijk nog eens kritisch je drankenkaart en beoordeel je verkoopprijzen opnieuw. Controleer daarna goed in je kassasysteem of het splitsen van mixdranken wordt uitgevoerd en je niet alsnog te veel betaalt!

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

>>>Een mixdrankje aanslaan? Zo doe je dat!

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen