020-4414944

Goed nieuws! Groeitrend horeca zet door

18-04-2017

Goed nieuws! Groeitrend horeca zet door

Steeds vaker gaan we buiten de deur werken, eten en afspreken wat vooral in de grote steden met een bruisend stadscentrum goed te merken is.

Het gaat goed met de horeca. In het afgelopen jaar zijn er meer horecaondernemingen bijgekomen, de horeca-omzet is gestegen en de horeca zorgt voor veel werkgelegenheid. Door de gunstige economische ontwikkelingen neemt de particuliere consumptie toe en is de verwachting dat de groei in 2017 doorzet met 2,4%. Steeds vaker gaan we buiten de deur werken, eten en afspreken wat vooral in de grote steden met een bruisend stadscentrum goed te merken is.

Het aanbod groeit nog steeds

Het aanbod in de restaurantbranche neemt elk jaar toe en bestaat uit ruim 11.000 bedrijven, te verdelen in: restaurants, bistro’s, café-restaurants en wegrestaurants. De fastfoodservice telt ongeveer 10.000 bedrijven waaronder snackbars (50%), lunchrooms (25%), shoarmazaken (15%), pannenkoekenhuizen en ijssalons vallen.

Succesfactor

Kwaliteit en gastheerschap zijn hierbij de standaard en eigenlijk niet meer een onderscheidende factor. Al is het werven en behouden van personeel nog steeds een uitdaging in de horeca. De combinatie van de locatie en het juist concept is veelal bepalend voor het succes van je horecaonderneming.

Lange termijn

Uiteten gaan blijft populair, waardoor de vraag redelijk stabiel blijft en er steeds weer opnieuw kansen voor de horecaondernemers ontstaan. Door de opkomst van het nieuwe werken en het verdwijnen van de 9-5 mentaliteit zullen we nog vaker op andere plekken en tijdstippen willen eten en drinken. Bovendien geven Nederlandse en buitenlandse toeristen ook steeds meer uit. Gunstige ontwikkelingen dus!

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

>>>Goed nieuws! Groeitrend horeca zet door

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen