Grip met een gedegen financieel plan
01-03-2016
Een goed draaiende horecazaak begint met een gedegen financieel plan. Het kan best lastig zijn om dit goed te doen want je moet met behoorlijk wat zaken rekening houden. Uiteraard kunnen wij je bij het opstellen hiervan. Stel jaarlijks je plan bij zodat je grip blijft houden nu en in de toekomst.
Tien componenten van een financieel plan voor jouw horecazaak.
- Investeringen (o.a. verbouwingen)
- Financieringsopzet (o.a. hypotheek, leningen, eigen inbreng)
- Huisvestingkosten (o.a. huur, verzekeringen)
- Omzetprognose (o.a. eten, drinken)
- Personeelskosten
- Verkoopkosten
- Bedrijfskosten (o.a. kleding, glaswerk, serviesgoed)
- Autokosten
- Afschrijvingskosten
- Algemene kosten (o.a. telefoon, computer)
Deze posten vormen je verlies- en winstrekening en de balans van je horecazaak. Maak je begroting niet te krap; er moet een buffer zijn om tegenvallers op te vangen.
Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.