Horeca krijgt een eenmalige opslag: Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA)
26-11-2020
Horecaondernemers kunnen zich vanaf woensdag 25 november melden voor extra steun. De zogeheten TVL-regeling voor vaste lasten in het vierde kwartaal en de extra eenmalige opslag, worden vanaf 12.00 uur opengesteld. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten en voorwaarden.
Ondernemers uit vrijwel alle bedrijfssectoren kunnen een aanvraag doen voor TVL Q4 2020 (oktober tot en met december 2020). Dit kan tot en met 29 januari 2021, 17:00 uur.
Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA)
Horecagelegenheden krijgen voor TVL Q4 2020 eenmalig een opslag bovenop de TVL-subsidie: de Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA). Als ze TVL aanvragen, wordt de HVA-opslag er direct bij opgeteld. Verplicht gesloten eet- en drinkgelegenheden ontvangen eenmalig een opslag van 2,8% van hun omzetverlies in oktober tot en met december 2020. We noemen deze subsidie de Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA). Het maximale bedrag is € 20.160. Dit bedrag komt bovenop de TVL Q4 2020.
Voor wie is de HVA?
Voor deze opslag komen enkel in aanmerking; mkb-ondernemingen die op 15 maart 2020 in het handelsregister waren ingeschreven met een hoofdactiviteit die valt binnen de SBI-codes: 56.10.1, 56.10.2, 56.29 en 56.30. Het gaat om maximaal €20.160 over 3 maanden. Valt jouw onderneming niet binnen een van bovengenoemde SBI-codes, dan heb je alleen recht op TVL en niet op HVA.
Welke SBI-codes?
- 56.10.1 (restaurants)
- 56.10.2 (fastfoodrestaurants, cafetaria’s, ijssalons, eetkramen)
- 56.29 (kantines en contractcatering)
- 56.30 (cafés, discotheken, nachtclubs).
Event-catering en hotel-restaurants zijn uitgesloten van de HVA. Ondernemers krijgen de HVA-opslag alleen als ze voldoen aan de voorwaarden voor de TVL.