020-4414944

Horeca krijgt zware klappen door coronavirus

12-03-2020

Horeca krijgt zware klappen door coronavirus

De horeca en hotels krijgen harde klappen door het coronavirus. Vrijwel alle zakelijke bijeenkomsten en feesten voor grote groepen worden afgezegd. Bij hotels regent het annuleringen voor congressen, meetings en hotelovernachtingen. Vooral werkbezoeken worden afgezegd. Ook komen er amper nieuwe boekingen of reserveringen van toeristen bij, melden ondernemers in Amsterdam, Rotterdam en Noord-Brabant. 

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt zich zorgen over de economische impact van het coronavirus op de horecabranche. Nu het coronavirus Europa en ook Nederland heeft bereikt, merken horecaondernemers de effecten daarvan op gasten, medewerkers en de bedrijfsvoering. KHN verwacht dat de negatieve gevolgen van het coronavirus voor langere tijd merkbaar zullen zijn. 

Adviezen van het RIVM

Daarnaast komen er bij KHN veel vragen binnen over hoe men de adviezen van het RIVM kan volgen. Die adviezen verschillen per regio of gemeente. Het opvolgen van de adviezen gericht aan zowel gasten als medewerkers, bijvoorbeeld het advies om thuis te blijven met milde klachten, hebben niet alleen effect op de omzet, maar ook op de werkbezetting van personeel. Voor zowel gasten als medewerkers is het van belang om de adviezen van het RIVM en de lokale autoriteiten op te volgen: handen wassen, in je elleboog hoesten, papieren zakdoekjes gebruiken en geen handen schudden.

Tijd voor een actieplan

KHN roept het kabinet op om zo snel mogelijk te komen met een actieplan om het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen om de negatieve impact van het coronavirus het hoofd te bieden. In een branche waar de marges door de toenemende lastenverhoging al zo onder druk staan, is de noodzaak tot snelheid in het ondersteunen van horecaondernemers van groot belang.

Veelgestelde vragen over het coronavirus

KHN heeft de meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij gezet en houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt de pagina geüpdate met relevante informatie.

Bekijken

>>>Horeca krijgt zware klappen door coronavirus

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen