020-4414944

Horecaondernemers kunnen steunpakket NOW-3 aanvragen

17-11-2020

Horecaondernemers kunnen steunpakket NOW-3 aanvragen

Horecaondernemers kunnen zich tot en met 13 december inschrijven voor de steunmaatregel NOW-3 van de rijksoverheid. Het gaat om een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober, november en december.

Om in aanmerking te komen voor het steunpakket gelden wel weer meer mitsen en maren en voorwaarden dan bij de vorige twee regelingen. Het is daarom zaak voor ondernemer goed te kijken naar de voorwaarden. Ook is de tegemoetkoming lager dan bij het eerste NOW-pakket in het voorjaar. Toen bedroeg de steun maximaal 90 procent van de loonsom, nu is dit 80 procent. Hier staat tegenover dat van een extra verlaging bij (alsnog) bedrijfseconomisch ontslag van medewerkers geen sprake meer is. Wel ben je in geval van ontslag verplicht je in te spannen om nieuw werk te zoeken voor de medewerker. Bovendien moet het ontslag bij de UWV gemeld worden.

Mate van omzetverlies

Om in aanmerking te komen voor NOW-3 moet je, gerekend over drie aaneensluitende maanden, minimaal 20 procent van jouw bedrijfsomzet kwijt zijn. Als je over eerdere maanden van het jaar dit omzet verlies al doorgegeven hebt, gaat het in dit geval dus om de maanden oktober, november en december.

>>>Horecaondernemers kunnen steunpakket NOW-3 aanv...

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen