020-4414944

Minder kosten, meer winst

28-11-2017

Minder kosten, meer winst

Kosten besparen en omzet verhogen, de formule voor het behalen van meer winst. Makkelijker gezegd dan gedaan, horen we je denken. Maar hogere winst zit soms in een klein hoekje. Met de onderstaande tips proberen we een paar van die hoekjes uit te lichten, zodat jij uit de kleinste dingen het meeste kunt halen!

1. Optimaliseer je menukaart

Pas jij je menukaart regelmatig aan om vaste gasten te blijven verrassen? Heel goed. Bekijk de menukaart eens kritisch en beoordeel of de gerechten de namen hebben die passen bij je bedrijf. Gebruik jij eurotekens op de kaart? Haal deze dan maar gauw weg! Door het euroteken weg te halen, kun je een lagere prijsperceptie creëren. Zet daarnaast de prijzen direct na de omschrijving, in plaats van uitgelijnd onder elkaar. Hierdoor zullen je gasten minder snel gaan vergelijken en kiezen voor het gerecht waar ze op dat moment het meest zin in hebben.

2. Behoud je gasten

Ga met de volle 200% voor het gastheerschap! Geef de gasten de aandacht die ze nodig hebben en ze komen gegarandeerd terug. Laat hen merken dat je het waardeert dat zij voor jou hebben gekozen en beloof hen de volgende keer koffie van het huis. Hier zijn we nou eenmaal gevoelig voor.

3. Bespaar op je vaste kosten

Bekijk eens al je contracten en analyseer wat er goedkoper kan. Zijn er leveranciers die je kortingen bieden? Speel het spelletje en bel je leverancier op met het slechte nieuws dat je een andere leverancier overweegt. Vaak bieden leveranciers dan een lagere prijs aan, zodat ze jou als klant kunnen behouden. Kijk ook eens kritisch naar bijvoorbeeld je verzekeringen.

4. Upselling

Koffie met appeltaart of vier biertjes in combinatie met een bittergarnituur. Speciale acties en combiverkopen werken goed. Bestelt een gast een kopje koffie, wijs hem dan op de actie. Zo wordt de kans nóg groter dat je meer verkoopt.

5. Bovenste en onderste gerechten

Uit onderzoek blijkt dat de boven en onderste gerechten op de menukaart het beste verkopen. Dit geldt per item, dus voor-, hoof- en nagerecht. Zet specialiteiten of de gerechten met de hoogste winstsmarge dus op deze plekken op je menukaart.

6. Efficiënte personeelsbezetting

Het salaris van je vaste krachten betaal je per maand, of het personeel nu is ingeroosterd of niet. Kijk naar een de juiste combinatie van ervaring binnen je team. Is het echt nodig om twee ervaren krachten de zaak te laten open of af te sluiten? Door het maken van een efficiënte personeelsplanning kun je dit mooi afwisselen.

7. Energieverbruik

Misschien wel de meest onderschatte kostenpost. Met een paar eenvoudig uit te voeren handelingen op het gebied van verlichting, verwarming, koeling en keukenapparatuur kun je flink besparen. Zet een tijdschakelaar voor de etalage en buitenverlichting, zet de thermostaat een uur voor vertrek laag en loop eens een rondje door de keuken en check de energielabels van alle keukenapparatuur.

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

>>>Minder kosten, meer winst

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen