020-4414944

Overheid hoeft coronabeleid horeca niet te versoepelen

21-08-2020

Overheid hoeft coronabeleid horeca niet te versoepelen

De Nederlandse staat hoeft de coronamaatregelen in de horeca niet te versoepelen. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) had aangespannen. 

KHN betoogde dat de horeca niet hetzelfde wordt behandeld als andere sectoren. In het kort geding eiste KHN dat in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden de afstandsnorm van 1,5 meter zowel binnen als buiten niet zou moeten gelden voor groepen tot en met negen personen. Daarnaast eiste de ondernemersclub dat de overheid met “objectieve criteria” zou komen op basis waarvan versoepelingen voor de horeca in de toekomst zouden plaatsvinden. De rechter veegde de eisen van KHN echter van tafel.

De zaak werd op 23 juli aangehouden; de rechter vond dat de organisatie en de overheid eerst moesten proberen er met verdere gesprekken uit te komen. Nadat die gesprekken op niets waren uitgelopen, vroeg de brancheorganisatie de rechter alsnog uitspraak te doen. Een motivering van het oordeel volgt later.

>>>Overheid hoeft coronabeleid horeca niet te vers...

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen