020-4414944

Steeds meer geweld in de horeca

01-08-2017

Steeds meer geweld in de horeca

Volgens de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn steeds meer horecamedewerkers het slachtoffer van agressie en geweld. Uit onderzoek blijkt dat een op de vier horecamedewerkers krijgt te maken met agressie en geweld door gasten. De KHN gaat met het ministerie van Buitenlandse zaken en het ministerie van Sociale zaken in overleg over het onderwerp.

Agressief gedrag is een groot maatschappelijk probleem, waarmee ook de horeca te kampen heeft. Tussen 2010 en 2012 leek er sprake te zijn van een afname van het uitgaansgeweld, maar er is inmiddels weer een stijging gaande. Concrete cijfers zijn er helaas niet omdat de politie heeft laten weten geen aantallen bij te houden.

Inspectie SZW

De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) voerde van 1 maart 2011 tot 1 maart 2012 bij ruim 1400 horecaondernemers inspecties uit. Het doel hiervan was om te controleren of werkgevers voldoende maatregelen hebben genomen om hun werknemers tegen agressie en geweld te beschermen. Tevens wordt gecontroleerd of zij de maatregelen ook daadwerkelijk in praktijk brengen. Deze inspecties maakten onderdeel uit van het overkoepelende programma ‘Agressie en Geweld’ dat sinds 2010 loopt.

Wat kun jij als horecaondernemer doen?

Doe jij als werkgever genoeg om je personeel te beschermen tegen agressie en geweld? Gebruik de Zelfinspectie tool van de Inspectie SZW en beoordeel zelf of je beleid voldoet aan de wettelijke eisen. Na het invullen van de vragenlijst, is het mogelijk om een concrete lijst met actiepunten te downloaden.

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

>>>Steeds meer geweld in de horeca

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen