020-4414944

Verplichte salarisverhoging voor een DGA

27-06-2017

Verplichte salarisverhoging voor een DGA

Je bent een directeur-grootaandeelhouder (DGA) wanneer je de hoogste baas bent binnen een bv of nv en een groot deel van de aandelen bezit. Als je eigenaar bent van een horecaonderneming, betekent dit dus niet dat je automatisch directeur-grootaandeelhouder bent. Als DGA ben je als werknemer in dienst van de bv en heb je te maken met de gebruikelijkloonregeling. De gebruikelijkloonregeling houdt in dat een aandeelhouder wordt geacht een loon te krijgen dat normaal is voor het niveau en de duur van zijn of haar arbeid.

Minimaal salaris DGA

Ben jij een directeur-grootaandeelhouder? Dan staat er een verplichte salarisverhoging op je wachten. Voor 2017 is het gebruikelijk loon namelijk vastgesteld op €45.000 in plaats van €44.000. Hoe hoog het loon van een DGA precies is, wordt volgens de hoofdregel vastgesteld op het hoogste van de volgende drie bedragen:

  • 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking
  • Het hoogste loon van de overige werknemers van de bv of de daarmee verbonden vennootschappen
  • € 45.000 (vanaf 2017

Is een lager loon gebruikelijk voor een DGA, omdat je onderneming bijvoorbeeld verlies draait of je een startende ondernemer bent, dan dien je dit zelf te bewijzen. Is een hoger loon voor een DGA gebruikelijk, dan ligt de bewijslast bij de Belastingdienst. Ben jij als horecaondernemer goed voorbereid op deze salarisverhoging of wil je advies over hoe je dit het beste voor jouw onderneming kunt toepassen? Neem dan gerust contact op met PFC Horeca.

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

>>>Verplichte salarisverhoging voor een DGA

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen