020-4414944

Welke steunmaatregelen zijn er voor jou?

22-10-2020

Welke steunmaatregelen zijn er voor jou?

De overheid heeft inmiddels meerdere regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met de regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten. Andere regelingen maken het makkelijker om aan krediet te komen.KHN heeft alle regelingen voor jou op een rijtje gezet.

Now3 (tegemoetkoming in loonkosten) van oktober tot juli 2021

De NOW 3 is voor ondernemers met personeel die verwachten dat ze minimaal 20% minder omzet draaien over een periode van 3 maanden. Vanaf januari gaat die drempel van 20% omzetverlies omhoog naar 30%.

Hoe en wanneer kan ik de NOW3 aanvragen?

Je kunt de NOW 3 aanvragen vanaf 16 november. Deze aanvraag wordt met terugwerkende kracht wel of niet toegekend. De reden voor deze datum is dat er rekening kan worden gehouden met een verrekening van de NOW1. Je kunt de NOW3 aanvragen via de site van het UWV. Kijk voor meer informatie over de NOW3 op de site van de Rijksoverheid.

TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb)

De TVL helpt mkb-bedrijven bij het betalen van een deel van hun vaste lasten, exclusief loonkosten.

Hoe en wanneer kan ik de TVL aanvragen?

Aanvragen kan tot en met 30 oktober, 17.00 uur via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Kijk voor meer informatie over de TVL op de site van de rijksoverheid.

Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)

De Tozo is er om zelfstandigen (inclusief zzp'ers) een inkomensondersteuning te bieden om te zorgen dat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De regeling is verlengd van 1 oktober tot 1 april 2021.

Hoe en wanneer kan ik de Tozo aanvragen?

Aanvragen doe je bij je woongemeente. Hiervoor is een digitaal formulier beschikbaar. Kijk hiervoor op de website van je gemeente. Kijk voor meer informatie over de Tozo op de site van de Rijksoverheid.

BIK (Baangerelateerde investeringskorting) tijdelijke korting op investeringen

Met de BIK krijgen bedrijven een tijdelijke korting om tijdens de coronacrisis te kunnen blijven investeren in bedrijfsmiddelen, bijvoorbeeld machines. Kosten voor investeringen die tussen 1 oktober 2020 en 31 december 2022 zijn gedaan, kun je met de BIK verrekenen met de af te dragen loonheffing.

Hoe en wanneer kan ik de BIK aanvragen?

Vanaf september 2021 kun je met je aanvraag terecht bij RVO voor investeringen die vanaf 1 oktober 2020 zijn gedaan. Na je aanvraag duurt het maximaal 12 weken voor je een BIK-verklaring ontvangt. Met die verklaring kun je de korting verrekenen met de loonheffing. Kijk voor meer informatie over BIK-regeling op de site van de Rijksoverheid.

>>>Welke steunmaatregelen zijn er voor jou?

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen