020-4414944

In 2017 ruim 9.000 nieuwe banen in de horeca

02-05-2017

In 2017 ruim 9.000 nieuwe banen in de horeca

Al eerder gaven wij aan dat de horeca nog steeds groeit. Behalve dat het aantal horecaondernemingen stijgt, zorgt de groei ook voor meer werkgelegenheid in de sector. In de horeca ontstonden in het tweede kwartaal van 2016 zo’n 23.000 vacatures, het hoogste aantal sinds halverwege 2008. Het UWV verwacht dat er in 2017 ruim 9.000 nieuwe banen bijkomen in de horeca.

Populair onder jongeren en studenten

De online vacaturebanken staan vol met (bij)banen van verschillende niveaus in de horeca. Veel horecaondernemingen hebben parttimers of seizoenskrachten (denk aan de Nederlandse badplaatsen in de zomer) nodig. Werken in de horeca is nog steeds populair onder jongeren en studenten. Een baan in de horeca geeft de student vaak de mogelijkheid om precies in die periodes, waarop de student tijd heeft naast zijn of haar opleiding te werken in de horeca. 

Nieuw personeel werven en behouden

Voor een horecaonderneming is personeel een van de belangrijkste manieren om je echt te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het vinden en behouden van goed horecapersoneel is voor veel ondernemers nog steeds lastig. Het liefst heb je medewerkers die goed zijn opgeleid en beschikken over goede communicatieve vaardigheden zodat ze precies weten hoe ze met de gasten moeten omgaan. Weet het nieuwe personeelslid bijvoorbeeld wat te doen bij een ontevreden gast? Organiseer regelmatig een training voor al je personeel en laat hen van elkaar leren door ervaringen op de werkvloer te delen.

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

>>>In 2017 ruim 9.000 nieuwe banen in de horeca

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen