020-4414944

Negen maanden verlenging voor NOW-regeling

03-09-2020

Negen maanden verlenging voor NOW-regeling

De NOW, de regeling voor loonkostensubsidie, wordt vanaf 1 oktober met drie keer drie maanden verlengd. Met de verlenging van de NOW steunt het kabinet voor langere periode bedrijven, waaronder de horeca, die zwaar getroffen zijn. Wel zijn er enkele aanpassingen opgenomen in de regeling.

De horeca is een van de zwaarst door de coronacrisis getroffen sectoren van Nederland. De omzet in de sector nam in het tweede kwartaal met iets meer dan de helft af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een nieuw steunpakket voor de horeca is dan ook essentieel voor veel ondernemers.

Nu is het nog zo dat bedrijven in aanmerking komen als ze minimaal 20 procent van hun omzet kwijtraken door de crisis. De subsidie loopt dan op tot maximaal 90 procent van de loonkosten.

Dat houdt in dat als je 20 procent omzetverlies hebt, de subsidie 18 procent van de loonsom is. Als je 100 procent van de omzet kwijt bent, krijg je 90 procent vergoed. De bedoeling daarvan is om zo veel mogelijk banen te behouden.

Dit gaat behoorlijk op de schop. De NOW 3 loopt 9 maanden, opgedeeld in tijdvakken van 3 maanden waarin de subsidie steeds verder wordt afgebouwd. Van oktober tot en met december geldt dat de maximale subsidie wordt verlaagd naar 80 procent van de loonkosten.

Voor januari tot en met maart wordt dat verder verlaagd naar 70 procent en in de laatste drie maanden is het nog maar 60 procent.

En er verandert nog meer. Want ook de drempel wordt verhoogd. Vanaf 1 januari komen alleen bedrijven met meer dan 30 procent omzetverlies nog in aanmerking voor de steun.

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

>>>Negen maanden verlenging voor NOW-regeling

Wij helpen u graag verder
Contact opnemen